Cele mai cautate 10 masini diesel in Europa in 2017

0
1194

Masinile diesel se produc de cand lumea si tot de atunci au foarte mare priza la clienti. In Europa, cel putin, masinile care se alimenteaza cu motorina sunt mai cautate decat cele pe benzina. Motivele sunt numeroase, si nu vom sta acum sa le enumeram.

Cert este ca, in ciuda scandalului Dieselgate si impotriva zvonurilor conform carora aceste tipuri de masini vor disparea de pe piata in curand, ele sunt inca foarte apreciate.

De aceea ne-am gandit ca vreti sa aflati si voi care sunt cele mai cautate 10 masini diesel de pe continetul nostru in 2017. Clasamentul a fost intocmit de o renumita publicatie din Marea Britanie si este unul interesant. Se vedem!

 

1. Skoda Superb Estate

Modelul 2017 al celor de la Skoda a atras multi clienti. Este alternativa perfecta la masinile premium si asta in primul rand datorita pretului accesibil. In plus, masina ofera si un spatiu excelent pentru cei cu familii numeroase. Echiparea este generoasa si exista si o gama variata de motoare din care clientii pot alege.

 

2. Mercedes-Benz Clasa E

Marca germana a fost mereu cautata, dar nu toata lumea si-o permite. Ei bine, iata ca modelul acesta se afla in topul celor mai cautate masini diesel din Europa. Si pe noi nu ne mira. De ce? Pentru ca masina este plina de tehnologii si arata foarte bine. Si daca ne amintim un pic despre modelul 2017 Mercedes-Benz Clasa E putem spune cu siguranta ca este alegerea perfecta pentru multi dintre noi, nu-i asa?

 

3. BMW Seria 3

La un moment dat, Seria 3 de la BMW era o emblema a masinilor sport sedan. Si, se pare, ca pentru unii inca mai este. Asta a facut ca BMW Seria 3 sa se afle in acest clasament. De fapt, era putin probabil ca BMW sa nu se fi aflat printre preferintele europenilor, pentru ca germanii au o multime de fani peste tot in lume.

 

4. Opel Astra

Acest model al celor de la Opel se fabrica inca din 1991, fiind si o adevarata emblema a lor. Modelele mai recente sunt foarte incapatoare si detin si tehnologii de varf, motoare eficiente si preturi scazute.

 

5. Audi A4

Cand vorbim despre Audi, vorbim despre confort, agilitate, siguranta si calitate. Poate acestea au fost si calitatile pe care multi le cauta intr-o masina diesel si, poate ca din aceste motive, modelul A4 se afla in topul britanicilor.

 

6. Seat Leon

Seat Leon este una dintre cele mai bune masini hatchback pentru ca imbina armonios un stil practic si un condus excelent. Si mai amintim aici si faptul ca are preturi foarte bune. Seat Leon se afla pe piata din 2012, dar modelul actual ofera cateva schimbari: masina este aceeasi, in principiu, dar exista noi motorizari si un look un pic schimbat.

 

7. Volkswagen Golf

Nici nu ne-am gandit vreodata ca Volkswagen sa nu se situeze in acest top. De ce? Pentru ca se stie ca cei de la Volkswagen mizeaza foarte mult pe motoarele diesel. Golf-ul de la Volkswagen este o masina versatila, robusta si foarte fiabila, care ofera si un consum bun de combustibil.

 

8. Mazda CX-5

Se pare ca designul sofisticat al modelului CX-5 de la Mazda a prins. Mazda CX-5 este o masina care se indreapta mai degraba spre un condus sportiv, dar ramane totusi o masina practica datorita spatiului pe care il ofera la interior.

 

9. Peugeot 308

Masina francezilor este confortabila si economica, detinand si un motor diesel foarte competitiv. Probabil ca de aceea modelul a devenit un rival de temut pentru alti producatori. In plus, modelul 308 s-a clasat foarte bine si la capitolul siguranta, obtinand 5 stele la testele efectuate de EuroNCAP.

 

10. MINI

MINI este alegerea perfecta pentru cei care cauta o masina mica, dar suficient de puternica incat sa faca fata cu brio oricaror incercari. Singurul minus, spun unii, este acela ca este o masina cam scumpa.