Fonduri europene nerambursabile de aproape 46 mil. euro, pentru investitii in agricultura

0
1263

Agricultorii au timp pana pe 30 decembrie sa depuna cereri de finantare pentru proiecte de investitii in procesarea produselor agricole si a celor din sectorul pomicol, valoarea fondurilor nerambursabile care pot fi accesate fiind de 45,67 milioane de euro, a anuntat miercuri Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), institutia responsabila cu gestionarea fondurilor europene destinate dezvoltarii rurale.

“AFIR primeste, incepand din 16 august 2016, cereri pentru finantarea proiectelor de investitii in procesarea si marketingul produselor agricole si a celor din sectorul pomicol, in vederea obtinerii de produse neagricole, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020)”, anunta agentia, potrivit News.ro.

Schemele de ajutor de minimis se adreseaza intreprinderilor, indiferent de forma de organizare, care au optat (la depunerea proiectului pe schema GBER) pentru finantarea costurilor generale ale proiectului prin schema de minimis si beneficiaza de sprijin financiar acordat prin schemele GBER.

“Depunerea cererilor de finantare aferente schemei de minimis se va realiza numai dupa contractarea proiectului aferent schemei de ajutor de stat GBER”, precizeaza oficialii AFIR. Proiectele se depun online pe portalul AFIR, in limita fondurilor disponibile, in perioada in care este deschisa sesiunea de primire a cererilor de finantare, indiferent de programul de lucru al agentiei.

Sursa foto: branislavpudar / Shutterstock