Mega-tranzacţie: Symantec a vândut compania Veritas cu 7,4 miliarde dolari

0
1342

Symantec Corp. a anunţat finalizarea vânzării companiei de management al informaţiei Veritas către un grup de investitori condus de The Carlyle Group, valoarea totală a tranzacţiei, după modificările aduse acordului de vânzare la începutul acestui an, fiind de 7,4 miliarde de dolari, din care Symantec a primit aproximativ 5,3 miliarde de dolari cash după plata taxelor, se arată într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, Symantec va plăti acţionarilor săi peste 4 miliarde de dolari până la finalul lunii martie 2017, rambursare de capital care va include: o răscumpărare accelerată a acţiunilor, în valoare de 500 de milioane dolari, încheiată în ianuarie 2016; 1,8 miliarde de dolari care au rezultat din răscumpărarea acţiunilor anunţată anterior, la finalul celui de-al treilea trimestru fiscal şi rambursarea de capital suplimentară, în valoare de 2 miliarde de dolari, anunţată de consiliul director la finalizarea tranzacţiei, scrie Agerpres.

‘După finalizarea tranzacţiei Veritas, Symantec dispune de flexibilitatea financiară necesară pentru a maximiza valoarea acţionarilor prin rambursarea semnificativă de capital şi pentru a lua în considerare oportunităţi de achiziţie care vor accelera strategia noastră de securitate unificată’, a declarat Michael A. Brown, preşedinte şi director executiv