O companie germana vrea sa deschida o fabrica la Zalau. Investitie de 50 de milioane de euro

0
1217

Polymer Holding, companie germană din domeniul polimerilor, s-a arătat interesată de realizarea unei hale de producţie la Zalău, în cadrul unei investiţii totale de 50 de milioane de euro prin care ar fi create 40-100 locuri de muncă, potrivit primarului municipiului, Ionel Ciunt.

‘Săptămâna trecută am avut o solicitare din partea unei firme germane care ar fi vrut – şi încă n-am încheiat discuţiile cu ei, pentru că încercăm să le oferim variantele pe care le avem acum, neavând parcul industrial – 30.000 de metri pătraţi, să-şi facă o hală de producţie, pentru polimeri. Firma se cheamă Polymer Holding, are sediul lângă Frankfurt. E vorba de o investiţie care ar vrea să o facă de 50 de milioane de euro şi un număr de locuri de muncă între 40 şi 100′, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Ionel Ciunt.

Primarul Zalăului a arătat că municipalitatea intenţionează să construiască un parc industrial, dar până la realizarea lui, dacă firma germană va dori să cumpere teren în oraş, administraţia locală se va ocupa de racordul la utilităţi.

‘Noi am fost sinceri şi le-am spus exact cum stau lucrurile şi au apreciat treaba asta. Le-am spus în final că şi dacă vor găsi o variantă de cumpărare a unui teren în municipiul Zalău, ceea ce ne dorim să se întâmple, vom fi dispuşi să ne implicăm să ducem utilităţile acolo, indiferent unde ar fi terenul respectiv, doar să fie pe raza municipiului, să putem face investiţia asta’, a completat sursa citată.

Realizarea unui parc industrial este unul din obiectivele incluse în strategia de dezvoltare a Zalăului, document la care municipalitatea lucrează în prezent. Se intenţionează ca parcul să fie dezvoltat în preajma centurii ocolitoare a Zalăului, însă terenul din zonă nu este al primăriei, motiv pentru care el va trebui trebuie cumpărat sau să se facă un schimb de terenuri cu proprietarii.