Programul Start-Up Nation va avea o sesiune suplimentara

0
1180

Programul Start-Up Nation va avea o sesiune suplimentară în acest an, în limita resursei financiare rămase neconsumate după evaluarea dosarelor înscrise în actuala etapă, termenul limită pentru înscrierea în acest program fiind vineri, 14 iulie, ora 20:00, informează, joi, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

Potrivit unui comunicat al instituţiei, până în prezent au fost depuse aproximativ 9.000 de planuri de afaceri.

‘Există, însă, un mare număr de potenţiali candidaţi care nu şi-au putut finaliza procedura de înscriere, urmare a faptului că n-au reuşit să-şi înfiinţeze în timp util noile firme – condiţie obligatorie a programului – dat fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului National Registrul Comerţului şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală’, spune sursa citată.

Prin urmare, imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă şi, în limita resursei financiare rămase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat va organiza o nouă sesiune de înscrieri.

‘Obiectivul nostru esenţial este să încurajăm tinerii antreprenori şi pentru acest lucru este de bun simţ să folosim până la ultimul leu resursa bugetară alocată. În acest sens trebuie interpretate declaraţiile şi atitudinea mea despre programul Start-Up Nation. Am avut reprezentarea că ar fi fost mai simplu să prelungim actuala sesiune…din păcate, motive de ordin juridico-birocratic, pur şi simplu, împiedică acest lucru. Ne rămâne, în schimb, opţiunea unei noi sesiuni în perioada imediat următoare, pe care o vom anunţa în timp util şi care se va desfăşura după aceleaşi reguli ca şi actuala sesiune de înscrieri’, a explicat ministrul de resort, Ilan Laufer.

Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanţare de peste 1,7 milioane de lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activităţii a 10.000 de noi firme înfiinţate după 31 ianuarie 2017.

Înscrierea în programul Start-Up Nation nu se va prelungi până la 28 iulie, aşa cum a anunţat miercuri după-amiază pe Facebook ministrul de resort, Ilan Laufer, astfel că sesiunea de depunere a candidaturilor se va încheia vineri, 14 iulie, au declarat, joi, pentru AGERPRES, reprezentanţii ministerului.

‘Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat dă curs solicitării mediului de afaceri privind prelungirea termenului limită pentru înscrierea în programul Start-up Nation. Astfel, antreprenorii interesaţi de înscrierea în program pot depune dosarele online ca şi până acum, până la data de 28.07.2017, ora 20:00 ‘, a scris ministrul, pe Facebook.

Ulterior, el a şters postarea şi a adăugat altele două, în care îşi exprimă dezamăgirea cu privire la reacţiile primite în mediul online ca urmare a intenţiei de prelungire a perioadei de înscriere.

Numeroşi interlocutori i-au reproşat lui Laufer, pe Facebook, că antreprenorii care s-au grăbit să se înscrie în termenul-limită vor fi dezavantajaţi, întrucât au avut mai puţin timp la dispoziţie pentru a-şi pregăti proiectul faţă de cei care ar fi urmat să se înscrie în următoarele două săptămâni.

Laufer le-a răspuns că ia în calcul o sesiune suplimentară pentru sumele rămase disponibile.

‘Dragi prieteni, nu m-am aşteptat la o asemenea reacţie. Dorinţa mea a fost ca toţi cei care doresc să se înscrie în programul StartUp Nation să aibă o şansă egală şi să finanţăm cât mai multe proiecte. Încă nu s-a publicat anunţul pe site, deci nu este oficial! Mâine voi avea o dezbatere cu reprezentanţii mediului de afaceri şi iau în calcul şi o sesiune suplimentară pentru sumele rămase disponibile. Am dorit să le acord o şansă şi celor care au întâmpinat probleme cu ANAF sau cu ONRC!’, a postat ministrul.