eMag a preluat PC Garage

0
1362

Antreprenorii Marius Ghenea și Traian Cristea au vândut magazinul online PC Garage către eMag, companie controlată de grupul sudafrican Naspers și condusă de Iulian Stanciu, care deține și mai mult de un sfert din acțiunile eMag. PC Garage își va dezvolta independent brandul și echipa și va intra pe piețe noi cu ajutor strategic din partea eMag.

„Această tranzacție reprezintă trecerea PC Garage într-o etapă superioară din punctul de vedere al dezvoltării business-ului, în România și regional. În plus, este o recunoaștere atât a valorii echipei PC Garage, condusă excelent de colegul și asociatul meu Traian Cristea, cât și a modelului de business specializat al companiei, o construcție solidă și pe termen lung, începută în 2005 de antreprenorul fondator, Gabi Vasile și continuată de Traian și colegii noștri de echipă începând din 2009, spune Marius Ghenea.

PC Garage va fi condus în continuare de Traian Cristea în calitate de director general. Brandul, echipa, comunitatea și platforma PC Garage vor fi păstrate și dezvoltate, iar tranzacția se va finaliza după primirea avizului de la Consiliul Concurentei.

Fondat în 2005, PC Garage este unul dintre cele mai mari magazine online din România, cu peste 40.000 produse active, iar în comunitatea My Garage sunt peste 100.000 de membri.

eMag, fondat cu 4 ani mai devreme, e cel mai mare retailer online din țară și e controlat de sud africanii de la Naspers. Compania țintește poziția de lider regional și s-a extins pe piețele din Polonia, Ungaria și Bulgaria.

IT&C – Firma de vanzare:

IT&C Outsource Company for Sale