Ministerul pentru IMM: Scopul nostru este să limităm la o zi timpul necesar înfiinţării unei firme

0
680

Autorităţile au identificat o serie de măsuri bune menite a reduce substanţial costurile şi timpul necesar înfiinţării unei firme, iar scopul nostru este să limităm la o zi timpul necesar înfiinţării unei firme, cu minime cheltuieli, a anunţat, marţi, Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Acesta a avut o întâlnire cu reprezentanţii Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) pentru identificarea soluţiilor de simplificare a procedurilor necesare înfiinţării unei firme.

‘Dezvoltăm un model nou de abordare guvernamentală în relaţia cu mediul de afaceri, orientată spre un sprijin real şi eficient pentru evoluţia business-ului românesc. Avem o radiografiere clară a procedurilor existente în acest moment în legislaţie şi am identificat deja o serie de măsuri bune menite a reduce substanţial costurile şi timpul necesar înfiinţării unei firme. Scopul nostru este de a sprijini antreprenorul din primul moment în care s-a decis să-şi deschidă o afacere, prin limitarea la o zi a timpului necesar înfiinţării unei firme şi cu minime cheltuieli’, a declarat Petrescu.

Potrivit comunicatului, următorul pas va fi înfiinţarea, sub coordonarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a unui grup de lucru format din specialişti guvernamentali şi reprezentanţi ai mediului de afaceri pentru integrarea tuturor propunerilor destinate a genera soluţii pentru un cadru legislativ coerent şi eficient dezvoltării spiritului antreprenorial.