Se vinde mallul AFI Palace Cotroceni?

0
1619

Cel mai important activ al companiei AFI Europe din România, mallul AFI Palace Cotroceni, ar putea fi vândut unei alte mari companii din Israel.

Directorii executivi ai companiei Melisron, controlată de descendenta uneia dintre cele mai bogate familii din Israel, au vizitat recent proprietăţile deţinute de AFI Europe în România, potrivit informaţiilor publicaţiei israeliene Globes.

Compania Melisron este controlată de Liora Ofer.

Cel mai important activ al AFI Europe pe piaţă este mallul AFI Palace Cotroceni, cu o valoare de piaţă de 440 de milioane de euro.

Sursele celor de la Globes spun că în momentul de faţă nu se poartă negocieri, însă nu este exclusă o posibilă tranzacţie între cele două companii.

Cele două companii nu au dorit să facă precizări pentru Globes referitoare la această informaţie.

Melisron are o capitalizare de piaţă de 1,3 milirde de euro şi face parte din compania Ofer Investments, companie fondată în 1957 de către Sammy and Yuli Ofer şi care deţine firme cu activităţi în sectorul bancar, hotelier şi imobiliare.

După moartea lui Yuli Ofer, în 2011, fiica acestuia, Liora Ofer, a preluat conducerea activităţilor, după o dispută cu fratele ei Donor Ofer.

În România, familia Ofer a devenit cunoscută prin afacerile imobiliare ale lui Sammy Ofer, care a controlat compania Willbrook, prin care a fost construit turnul-fantomă Cathedral Plaza, vândut în 2013 omului de afaceri Ioannis Papalekas, atunci când frâiele afacerii au fost preluate de fiul acestuia, Eyal Ofer.