VIDEO – Ce sfaturi le-a dat studentilor romani tanara care a castigat primul milion de dolari inainte sa termine liceul?

0
1125

Marti, 9 mai, ASE  a gazduit, in Aula Magna, conferinta doamnei Stacey Ferreira, organizata de Camera de Comert a Americii din Romania, Ambasada SUA in Romania, cu sprijinul ASE. La conferinta au participat cadre didactice, studenti, potentiali antreprenori, dar si tineri care au deja propriul business. Stacey Ferreira este un antreprenor de succes, co-founder and CEO of Forge, care prezinta in toata lumea lectii de antreprenoriat.

A castigat primul milion de dolari inainte sa termine liceul, dupa care a abandonat facultatea de trei ori, ca sa-si implineasca visul de a avea o afacere.

Vorbim despre o tanara de 24 de ani din Statele Unite, care a aparut in Topul Forbes al celor mai influenti antreprenori, sub 30 de ani. Ea a stat de vorba cu studentii romani, care vor sa devina economisti.

Le-a dat sfaturi despre cum sa faca rost de bani, ce conteaza pe internet si cat de important e sa nu renunte la o idee buna. “Ne-a inspirat, dar in Romania, este aproape imposibil, sa faci asa ceva din cauza birocratiei”, au concluzionat tinerii.

La doar 24 de ani, Stacey Ferreira este multimilionara in dolari. In Topul Forbes din Statele Unite a ajuns dupa ce platforma sa prin care oamenii puteau sa-si stocheze parole si date de card intr-un cont in cloud a primit o finantare uriasa cand avea doar 18 ani.

Stacey Ferreira: “Intr-o zi am pus un mesaj despre noi pe Twitter, m-am mai uitat un pic pe pagina si am vazut un mesaj de la Richard Branson.”

Adica magnatul american din spatele imperiului Virgin. Acesta a investit 1,2 milioane de dolari in aplicatie, dupa care au urmat alti investitori, iar aplicatia a fost vanduta pentru o suma consistenta.

Acum Stacey are o companie de resurse umane cu 8 angajati si este reprezentant al Departamentului de Stat pe teme de antreprenoriat. E considerata un model, chiar daca a abandonat facultatea de mai multe ori.

Stacey Ferreira: “Mi-am dat seama ca educatia evolueaza. O cale e asa, sa inveti in institutii ca acestea – am facut asta si mi-a placut. O alta este sa iesi afara, in lumea reala, sa incepi un business. Nu stati in clasa citind dintr-o carte, petreceti acel timp invatand de la cei din jurul vostru, construind impreuna, pentru ca acestea sunt lucrurile care va vor ajuta, acel portofoliu va va ajuta sa va angajati.”

In mod paradoxal, desi Stacey le-a vorbit tuturor in Aula Academiei de Studii Economice despre cat de important e sa vii la scoala de placere, toti studentii au trebuit sa plece la cursuri pentru ca absentele lor sunt foarte importante, prezenta este obligatorie inca in sistemul universitar romanesc.

Tinerii isi doresc o cariera in antreprenoriat, dar au cateva rezerve cand compara visul american cu cel romanesc.