Tranzactie URIASA: Blackstore cumpara tot logisticul Immofinanz

0
798

Immofinanz a vandut intreg portofoliul logistic catre Blackstone. Tranzactia include toate cele 36 de proprietati logistice finalizate, cu o suprafata inchiriabila totala de aproximativ 1 milion metri patrati, localizate cu precadere in Germania (24 proprietati), dar si in Ungaria (5), Romania (3), Polonia (2), Slovacia (1) si Rusia (1).

De asemenea, Blackstone va achizitiona trei proiecte de dezvoltare de aproximativ 65.000 metri patrati, aflate in prezent in constructie in Hamburg (Germania), Bucuresti si Ploiesti (Romania), care vor fi finalizate de catre Immofinanz, precum si rezerve de terenuri. Blackstone va integra toate activele in cadrul Logicor, platforma sa logistica europeana.

Pretul de achizitie este determinat de valoarea proprietatilor, de aproximativ 536 milioane de euro, mai putin costurile de constructie de aproximativ 28 de milioane de euro pentru cele trei proiecte de dezvoltare. Aceasta valoare reprezinta aproximativ valoarea contabila totala la 31 iulie 2015 si confirma reevaluarea proprietatilor logistice in anul financiar 2014/15. Pretul de achizitie final va fi determinat in baza declaratiilor financiare realizate la data inchiderii.

Vanzarea face subiectul conditiilor uzuale de suspendare pentru acest tip de tranzactie – de exemplu, este necesar acordul autoritatilor antitrust. Este de asteptat ca finalizarea tranzactiei sa aiba loc in primul trimestru al anului calendaristic 2016.

„Dupa cum am anuntat in urma cu aproape trei luni, vanzarea portofoliului logistic reprezinta un pas important pentru a continua simplificarea si optimizarea structurii portofoliului nostru si pentru a ne concentra pe capabilitatile noastre principale, din segmentele de retail si birouri”, a explicat Oliver Schumy, CEO al Immofinanz. „Lichiditatile ce vor rezulta din tranzactie vor fi investite in extinderea portofoliului nostru din Germania, care va creste cu aproximativ 200.000 metri patrati in suprafata inchiriabila si cu pana la 40 de milioane de euro venituri anuale din inchirieri pana la mijlocul lui 2018, cu proiectele de dezvoltare din sectorul de birouri aflate in prezent in constructie”, a mai spus Schumy.

Aceste investitii in activele germane vor creste ponderea portofoliului nostru de investitii finalizate din Germania (din punct de vedere al valorii contabile) de la 7,5% la aproximativ 13% (fara a include sectorul logistic).