Companii din China, Italia şi România, în licitaţia pentru activele balneare din Ocnele Mari

0
1671

Un număr de şase companii din România, dar şi din Italia, China şi Spania s-au înscris la licitaţia de la începutul lunii decembrie pentru cumpărarea fostelor baze de tratament din Ocnele Mari, dar şi a concesionării unui parc de 25 000 de metri pătraţi, pentru realizarea unor alei balneare.

‘Ar fi kilometrul zero al turismului din Ocnele Mari. Dacă din diferite motive, Ocnele Mari a pierdut startul comparativ cu Olăneştiul, Govora şi Călimăneştiul, pentru că am întâmpinat în ultimii zece ani mai multe probleme de natură ecologică, acum staţiunea noastră se află în faţa unui nou început. Aceste baze de tratament, parcul balnear, funcţie de cine va câştiga licitaţiile va pune din nou pe harta turismului naţional Ocnele Mari. Am speranţa că oricare din câştigători va face turism de calitate aici. Şi mai mult mă bucură şi prezenţa unor ofertanţi din străinătate’, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul Petre Iordache.

Potrivit acestuia, caietul de sarcini este destul de restrictiv, în sensul că dacă într-un an de la semnarea contractului câştigătorul nu va aduce dovada unor investiţii, acesta poate pierde activul abţinut.

Licitaţiile pentru vânzarea activelor fostei baze de tratament începută în anii ’90 şi concesionarea unui teren de 25.000 de metri pătraţi, din care peste 2.000 de metri pătraţi reprezintă un lac cu apă dulce, se vor desfăşura pe 11 şi 15 decembrie.

În judeţul Vâlcea există trei staţiuni balneare de interes naţional – Olăneşti, Govora şi Călimăneşti – şi o staţiune balneară de interes local – Ocnele Mari.

Ocnele Mari, aflată la 4 km de Râmnicu Vâlcea, a depus în acest an actele pentru a deveni staţiune balneară de interes naţional.