Un producător turc de componente pentru industria auto deschide o fabrică la Piteşti

0
2163

Opsan, producător turc de componente pentru industria auto, a închriat 5.000 de mp în parcul logistic al dezvoltatorului CTP la Piteşti, unde va investi pentru prima dată în România.

Dunwell Industrial Brokerage a finalizat procesul de intermediere al tranzacției dintre Opsan (Orijinal Sac Parça San. ve Tic. A.Ş.) și CTP. Firma turcă, producătoare de componente auto, va ocupa un spațiu de 5.000 mp în CTPark Pitești. Clădirea va fi construită special pentru Opsan, după specificațiile tehnice indicate de chiriaș, și va fi realizată la cele mai înalte standarde de calitate și inovație privind eficiența energetică.

Această primă tranzacție din sectorul productiv reprezintă pentru echipa Dunwell atât finalizarea unui proces de durată, cât și confirmarea capacității noastre de a activa cu succes pe acest segment al pieței imobiliare și de a ne servi clienții cu expertiza noastră. Rezultatul colaborării cu Opsan și CTP ne dă încredere pentru următoarea perioadă, acum concentrându-ne eforturile spre celelalte proiecte aflate în pipe-line”, a spus Marian Orzu, Managing Partner Dunwell.

Extinderea Opsan în România și alegerea construirii primei unități productive la Pitești este atât o consecință a unui nivel de calificare ridicat al forței de muncă românești în general și din sectorul industriei auto în special, dar și datorită infrastructurii existente în zonă.

Printre clienţii Opsan se numără Ford, Fiat, Renault, Honda, MAN, Mercedes Benz şi Chrysler.

Opsan combină mai mult de 50 de ani de expertiză cu procesele sale de producție și sistemele de control al calității pentru a furniza componente și ansambluri metalice de înaltă tehnologie. Astăzi, Opsan este unul dintre liderii industriei de componente auto din Turcia utilizând cele mai noi tehnologii și echipamente pentru operațiuni de ștanțare, sudură și montaj. Expertiza sa se referă în special la: caroserie și componente șasiu, scaune și piese de interior, proiectare și fabricare de scule și dispozitive.

Turcii de la Opsan sunt al doilea chiriaş în CTPark Piteşti. Dezvoltatorul a mai construit aici o fabrică pentru producătorul de componente auto Faurecia.