Dacia lansează în România o versiune Duster cu cutie de viteze automată

0
1304

Producătorul auto Dacia, deţinut de grupul francez Renault, introduce de vineri în România prima versiune a modelului Duster o cutie automată cu dublu ambreiaj şi şase trepte de viteză, la preţuri care încep de la 16.500 euro, cu TVA inclus, a anunţat joi compania. Dacia lansează şi o nouă serie limitată transversală, intitulată „Explorer”, disponibilă pe modelele Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy şi Duster.

“Pentru prima oară, Dacia include în oferta modelului Duster o cutie de viteze automată. Disponibilă pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP asociată cu sistemul Stop & Start, noua cutie de viteze automată EDC (Efficient Dual Clutch) cu dublu ambreiaj şi şase trepte reprezintă o adevărată revoluţie faţă de cutiile automate tradiţionale. Astfel, transmisia EDC îmbină robusteţea şi costurile reduse de utilizare specifice unei cutii manuale cu reactivitatea şi caracterul practic al unei cutii automate”, se arată în comunicatul transmis de companie.

Datorită intervalului scurt de acţionare a ambreiajului, cuplul este transmis fără întrerupere, ceea ce asigură o schimbare a vitezelor bună şi un confort deosebit pentru şofer.

Prin optimizarea algoritmului de schimbare a vitezelor, noul model reuşeşte să ofere un consum redus şi un nivel scăzut al emisiilor de CO2.

În plus, costurile de utilizare sunt comparabile cu cele ale unei cutii manuale.

Dacia a mai anunţat că îşi extinde gama în această primăvară cu o nouă serie limitată transversală intitulată „Explorer”, care la exterior se remarcă prin noile nuanţe propuse: Gris Islande şi Orange Ocre (aceasta din urmă disponibilă doar pe modelul Sandero), dar şi prin jantele specifice, de 16”.

Interiorul beneficiază, la rândul său, de o serie de elemente menite să dea un plus de personalitate noii serii limitate. Toate modelele Explorer dispun de sistemul Media Nav cu ecran de 7”.

Atât modelul Duster 4×2 EDC, cât şi noua serie limitată Explorer pot fi comandate în întreaga reţea Dacia începând de vineri.

Preţurile noilor versiuni variază între 11.200  de euro (TVA inclus) pentru modelul Sandero Explorer echipat cu motorul 0.9 TCe de 90 CP şi 15.450 de euro (TVA inclus) pentru modelul Lodgy Explorer 1.5 dCI 109 CP.

În cazul gamei Duster, noua versiune Laureate 4×2 EDC 1.5 dCI 109 CP este disponibilă la un preţ de 16. 550 de euro, cu 1.300 de euro mai mult decât modelul Laureate corespunzător echipat cu cutie de viteze manuală.

Versiunea Duster 4×2 Explorer echipată cu transmisia EDC poate fi comandată la un preţ de 17.700 de euro (TVA inclus).