Investitie de 8,3 milioane euro in primul spital ProVita din Bucuresti

0
2779

Centrul medical ProVita va inaugura in septembrie un spital in Bucuresti, in urma unei investitii de 8,3 milioane euro, ajungand astfel la o retea de trei unitati medicale, dintre care doua clinici specializate in chirurgia minim invaziva a coloanei vertebrale si in terapia durerii. Spitalul se va intinde pe o suprafata de peste 2.000 de metri patrati si va cuprinde mai multe specializari, precum si un Centru Ambulator si de Imagistica.

„In prima faza va deveni functional Centrul Ambulator si de Imagistica (RMN, CT, mamografie, radiologie), la care se vor adauga, treptat, pana la finalul anului, mai multe specializari: Institutul Creierului si al Coloanei, Centru de Uroginecologie Minim Invaziva sau Oncologie, iar incepand din toamna spitalul va fi in totalitate la dispozitia pacientilor”, a declarat Ovidiu Palea, directorul deneral al Centrului Medical ProVita pentru wall-street.ro.

Spitalul va ocupa o suprafata de peste 2.000 de metri patrati si va fi situat pe strada Agricultori nr 82, in Bucuresti. Specializarile propuse sunt neurochirurgie, ORL, ortopedie, oftalmologie, chirurgie generala, chirurgie vasculara, urologie, ginecologie, chirurgie plastica, terapia durerii. Spitalul va cuprinde si un ambulatoriu si va asigura spitalizare pentru pacienti, avand 39 de paturi. Din investitia totala de 8,3 milioane de euro, mai bine de 5 milioane de euro se regasesc in aparatura si dotarile spitalului.

Centrul medical ProVita este singurul din tara specializat in chirurgia minim invaziva a coloanei vertebrale si in terapia durerii (tratamentul bolilor care au ca simptom pregnant durerea cronica sau subacuta si care afecteaza sever calitatea vietii). Anul trecut, ProVita a inregistrat o cifra de afaceri de 2 milioane de euro. Pe langa spitalul ce va fi inaugurat in toamna, centrul medical mai detine si ProVita Diagnostic si Tratament si ProVita Imagistica si este prezent pe piata romaneasca din 2011.

Daca anul acesta, operatorii medicali se vor concentra pe inaugurarea si dezvoltarea spitalului, pe termen lung acestia vor sa deschida un centru de recuperare postoperator cu posibilitatea de long term stay. Acesta va putea asigura ingrijirea pe termen lung atat pentru cei care necesita supraveghere extinsa minima, cat si pentru cei care au nevoie de terapie intensiva pe termen lung (insuficiente respiratorii cronice severe, accidente vasculare severe, tetraplegici).

„In prezent rata de mortalitate postoperatorie, la 1-2 luni, pentru pacientii varstnici externati dupa operatii mari, este foarte mare. Insa acesti pacienti ar putea trai multi ani alaturi de cei dragi, daca ar fi supravegheati intensiv, in centre specializate. In plus, un astfel de centru asigura o recuperare si o reintegrare sociala a pacientului la costuri mult mai mici fata de spitalizarea continua, indiferent ca este spital de stat sau privat. Din pacate sistemul de stat nu poate sustine aceste servicii vitale, atat prin costuri, cat si prin capacitatea de paturi”, a declarat Ovidiu Palea.

Potrivit acestuia, in urmatorii patru ani, centrul medical isi propune sa infiinteze si un centru oncologic dedicat, pornind de la investigatii, operatii si urmarire post-operatorie, precum si alte doua spitale.