Locul din România unde turiştii sunt pe lista de aşteptare

0
2747

Primul complex lacustru din România se deschide la sfârşitul acestei luni. Investiţia a fost realizată de un tânăr din Reşiţa, cu fonduri europene.

Sorin Liubirimescu, un tânăr de 40 de ani din Reşiţa, a vrut în urmă cu câţiva ani să-şi petreacă vacanţa la Cazanele Dunării, însă nu a reuşit să găsească locuri disponibile. Dintr-o întâmplare, spune tânărul, a ajuns să cunoască proprietarul proiectului de construcţie a 15 locuinţe lacustre la Berzasca, judeţul Caraş-Severin, care nu dispunea de banii necesari pentru dezvoltarea complexului. Acesta trebuia să cotizeze cu aproape 200.000 de euro din investiţia totală de 600.000 de euro.

“Am fost atras de frumusetea locului. Acum trei, patru ani, vroiam să vin în concediu aici, şi până în septembrie nu am găsit nici macar un loc liber la pensiunile din zonă. Atunci mi-am zis ce ar fi să pot să fac şi eu ceva. Întâmplător, am ajuns la administratorul care avea firma şi proiectul, şi am preluat-o”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Sorin Liubirimescu, care lucrează în domeniul financiar din Reşiţa.

De la sfârşitul acestei luni, primele 15 bungalow-uri din complexul Egreta se vor deschide pentru cei care şi-au făcut deja rezervare. Cazarea costă 250 de lei/noapte pentru închirierea unei căsuţe lacustre, care poate acomoda doi adulţi şi doi copii. Fiecare casă lacustră are o chicinetă, dar şi o terasă de 16 metri pătraţi, de unde se poate pescui.

“După numărul de apeluri, fără să facem reclamă, cred că vom avea un grad de ocupare de 100%. Nicio pensiune din zonă nu mai are vreo cameră disponibilă până în septembrie. Avem clienţi şi pe lista de aşteptare. Rezervările pentru luna august sunt ferme, pe cele din iulie nu le-am luat, pentru că nu am ştiut exact când vom deschide”, mai spune Sorin.

Alte 15 case lacustre vor fi construite anul viitor la Berzasca, în oglindă. O altă firmă se va ocupa de lucrările celei de-a doua faze a proiectului, complexul Pelican. O a treia etapă a proiectului include şi un restaurant.

Cei interesaţi de vacanţe aici pot face plimbări cu barca sau skijetul pe Dunăre, la Cazanele Dunării, sau pot ajunge la cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume, care se află în apropiere.