Povestea lui Ralph Lauren: De la imigrant sarac lipit pamantului la o avere de 7 miliarde de dolari

0
1824

In 1957, Ralph Lauren a scris in albumul liceului ca vrea sa se imbogateasca. Iar visul i s-a impinit cativa ani mai tarziu. In prezent, omul de afaceri are o avere estimata la 7 miliarde de dolari si un imperiu in domeniul modei.

Insa viata sa nu a fost intotdeauna una imbelsugata, aminteste Business Insider.

Provine dintr-o familie de imigranti evrei, originari din Ucraina. S-a nascut pe 14 octombrie 1939, in Bronx, New York, fiind cel mai mic dintre cei patru copii.

In copilarie ii placea sa mearga la cinematograf pentru a uita de saracie, iar adesea isi inchipuia ca face parte din distributie.

“Se proiecta in scenele in care jucau actori precum Gary Cooper si Cary Grant, iar imaginatia sa bogata l-a facut sa intre in industria modei”, a explicat Michael Gross, autorul cartii “Genuine Authentic: The Real Life of Ralph Lauren”.

Schimbarea numelui

Ulterior, dupa ce a mai crescut, a decis sa isi schimbe numele din Lifshitz in Lauren, pentru ca acest lucru sa nu mai reprezinte o piedica in calea dezvoltarii sale profesionale si personale.

S-a inrolat in armata pentru scurt timp, iar apoi a ajuns din nou in New York, primul sau loc de munca fiind vanzator la magazinul de haine Brooks Brothers.

Ce i-a marcat tineretea

O experienta revelatoare pentru Ralph Lauren a fost participarea la primul sau meci de polo, care l-a ajutat sa isi modeleze perspectiva si i-a activat spiritul antreprenorial.

“Vedeam lucruri care ni sa pareau a fi uimitoare”, isi aminteste Warren Helstein, cel care l-a introdus in lumea acestui sport.

“Argintul, pielea, caii, fetele blonde si inalte, ce purtau palarii mari – practic, inalta societate, de care nu avusesem ocazia pana atunci sa ne lovim”, a adaugat acesta.

Experienta l-a determinat pe Ralph Lauren sa inceapa sa dezvolte un brand de haine elegante, care va deveni ulterior Polo Ralph Lauren.

Primul mare risc

“Inarmat” doar cu o diploma de absolvire a liceului si cu cateva cursuri de antreprenoriat la activ, Lauren a decis sa isi asume un risc urias si sa isi infiinteze propria companie.

Urmatorul pas indraznet a fost sa creeze modele de cravata late si colorate, intr-o perioada in care cele inguste si simple erau la moda.

Abordarea indrazneata i-a adus faima, asa ca a dat lovitura: intr-un singur an a vandut cravate in valoare de 500.000 de dolari.

Dar Ralph Lauren nu s-a culcat pe o ureche. De fapt, a privi in viitor e secretul succesului sau. “Desigur ca s-a bucurat de toate acestea, insa a fost nevoit sa continue, deoarece nu a vrut sa fie vorba doar de o chestiune de moment”, a explicat protejatul lui Lauren, John Varvatos.

Cum ii vin ideile. Viata luxoasa

In ceea ce priveste ideile de design, Lauren merge dupa un singur principiu: simplitatea. El imagineaza haine pe care ar vrea sa le poarte.

In 1997, el a decis sa listeze compania la bursa, iar in prezent detine un pachet de 81,5% din actiuni.

In varsta de 75 de ani, Ralph Lauren se lauda cu numeroase proprietati, inclusiv in Jamaica, Long Island, Bedford, Manhattan si Colorado.

De asemenea, are si o impresionanta colectie de obiecte de arta.