Centru de excelenţă în medicină regenerativă în Otopeni, în urma unui joint venture

0
1243

Grupul Bomax, controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu, cu afaceri în real estate, energie regenerabilă şi producţia panourilor fotovoltaice, intră pe piaţa medicinei regenerative printr-un joint venture cu Global OrthoBiologic Inc. (GOB), o mare compania din SUA care activează în industria medicinei regenerative. Parteneriatul cu Global OrthoBiologic se concretizează cu crearea unui Centru de excelenţă în medicină regenerativă în Otopeni.

Medicina regenerativă se referă la crearea de ţesuturi vii, funcţionale, pentru a repara sau înlocui ţesuturi sau organe a căror funcţie s-a pierdut din cauza defectelor congenitale, abolii, vârstei, bolii sau traumatismelor. Medicina regenerativă permite oamenilor de ştiinţă să creeze ţesuturi şi organe în laborator, pe care ulterior sa le implanteze în siguranţă în organism.

Comunitatea ştiinţifică lucrează la tratamentul bolii Parkinson, a sclerozei multiple, Alzheimer-ului, diabetului de tip I şi II, la refacerea nervilor în urma unor traumatisme ale coloanei vertebrale, cu ajutorul medicinei regenerative.

Parteneriatul dintre grupul Bomax şi Global OrthoBiologic se va concretiza cu crearea unei noi subsidiare a grupului american care se va numi Gobal Life.

Noua subsidiară a grupului Global OrthoBiologic va construi un Centru de excelenţă în medicină regenerativă în Bucureşti. Centrul va include un spital şi un laborator de cercetare şi dezvoltare în medicină regenerativă.

Centrul de excelenţă în medicină regenerativă va fi localizat într-o clădire deţinută de grupul Bomax, de lângă Aeroportul Internaţional Otopeni şi va funcţiona sub patronajul Global Academy, o altă subsidiară a companiei americane Global OrthoBiologic.

Global Academy dezvoltă terapii inovative în medicină regenerativă şi reuneşte unii dintre cei mai prestigioşi oameni de ştiinţă, cercetători şi medici din USA, Europa şi Asia. Centrul de excelenţă din România va constitui mediul propice pentru aceşti cercetători să introducă protocoalele şi dispozitivele medicale în Europa, se arată în comunicatul de presă.

Global Orthobiologic are sediul în Miami, SUA şi dezvoltă şi distribuie produse din domeniul medicinei regenerative. Compania este prezentă în 30 de ţări.

Grupul Bomax este controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu şi are afaceri în real estate, energie regenerabilă şi producţia panourilor fotovoltaice.

 „Medicina regenerativă este o sintagmă care acoperă multe arii şi în unele, celulele stem şi-au găsit aplicaţii în homeopatii maligne şi se fac zi de zi tratamente cu astfel de celule. În alte tipuri de afecţiuni se încearcă utilizarea lor pentru regenerarea unor organe bolnave, cum ar fi ficatul cirotic, sau cum ar fi pancreasul la pacienţii cu diabet, şi deocamdată, cu rezultate preliminare. Dincolo de celulele stem, avem ariile de regenerare tisulare şi de bioinginerie în care s-au creat ţesuturi artificiale. Se speră în viitor că inclusiv chirurgii de transplant vor avea organe disponibile create prin acest tip de bioinginerie, care vor permite efectuarea operaţiilor de transplant în mod programat. De asemenea, tratamentul antiîmbătranire este inclus în aceasta zona de terapii regenerative şi aici rezultatele sunt încă la început. În Romania suntem mai curând în stadiul de a aplica unele dintre cuceririle deja efectuate ale ştiinţei”, a spus Prof. dr. Irinel Popescu în 2015 la prima conferinţă organizata de Societatea Internaţională de Medicină şi Chirurgie Regenerativă.