Lidl – planuri in 2016: 10 magazine noi si un centru logistic

0
1637

Lidl are in plan deschiderea a zece noi magazine in 2016, fiecare unitate presupunand in medie o investitie de 2 milioane de euro. In plus, retailerul are in plan si constructia unui centru logistic de 20 milioane euro la Lugoj, unde vor fi create 100 noi locuri de munca.

Retailerul german Lidl, care administreaza una dintre cele mai mari retele de tip discounter din Romania, pregateste investitii de peste 20 milioane de euro in acest an pentru deschiderea a zece magazine. Investitia intr-un magazin Lidl include achizitio¬na¬rea terenului, constructia, amenajarea si aprovizionarea unitatii, precum si programele de scolarizare ale angajatilor.

„Ne aflam in continua dezvoltare si, in acest sens, colegii nostri care se ocupa de expansiune efectueaza in mod constant analize despre posibile locatii, in vederea extinderii retelei Lidl Romania. Intentionam sa mentinem ritmul actual de crestere”, au declarat reprezentantii companiei.

Printre noile magazine se va numara probabil si concept store-ul pe care Lidl a anuntat ca il va ridica in zona Baneasa din Capitala. Lidl a incheiat anul 2015 cu 192 de spatii comerciale la nivel national, cal mai nou magazin fiind deschis in Suceava.

La sfarsitul anului trecut, Lidl Romania a primit distinctia de furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei, dupa o perioada de un an in care retailerul oferit spre testare o gama larga de produse. Lidl a intrat pe piata romaneasca in 2011, prin preluarea a peste 100 de magazine Plus Discount.

Un nou centru logistic

Pe langa noile magazine, Lidl va aloca alte 20 milioane de euro in constructia celui de-al patrulea centru logistic din Romania, la Lugoj, unitatea urmand sa fie ridicata impreuna cu cu firma de constructii Bog’Art. Noul sediu regional, care va asigura aprovizionarea magazinelor din vestul tarii, va avea o suprafata construita de peste 45.000 metri patrati si o suprafata a terenului de 140.000 metri patrati.

„Un factor important in alegerea locatiei l-a constituit proximitatea fata de autostrazile A1 si A6, logistica fiind unul dintre elementele cheie in strategia de dezvoltare a retelei de magazine”, a afirmat intr-un comunicat Sergiu Fala, directorul national de expansiune si servicii centrale si membru in Consiliul de Conducere al Lidl Romania.

Noul centru va crea aproape 100 noi locuri de munca, acestea adaugandu-se celor peste 4.200 de joburi din cadrul Lidl Romania. Lidl are peste 10.000 de magazine si 100 de centre logistice in 26 de tari europene, unde lucreaza 170.000 de salariati.

Sursa foto: Darios / Shutterstock.com