NEPI a achiziționat Auchan Titan pentru 86 mil. euro

0
1828

New Europe Property Investments (NEPI) a finalizat achiziția Centrului Comercial Auchan Titan. Fondul de investiții a plătit către fondul Aberdeen Asset Management AG 86 milioane euro. 

Auchan Titan este vizitat zilnic de peste 33.000 de oameni și are o suprafață construită de 96.560 metri pătrați și închiriabilă de 44.730 mp, în timp ce zona Titan este una dintre cele mai dens populate din Capitală, cu un total de 370.000 de locuitori.

Printre retailerii prezenți se numără  Adidas, C&A, CCC, Deichamann, DM, Flanco, H&M, NewYorker și Takko.

Odată cu achiziția Centrului Comercial Auchan Titan, totalul suprafeței închiriabile de retail în București deținute de NEPI ajunge la 184.470 mp. Pentru Auchan Titan compania are în plan investiții în vederea modernizării acestuia.

Ne urmăm planurile de creștere și dezvoltare în Europa Centrală și de Est, în care România are una dintre cele mai interesante piețe de real-estate. Focusul nostru, prin prisma investițiilor pe termen lung și al profitabilității, a fost și rămâne retail-ul. Astfel, prin achiziția Centrului Comercial Auchan Titan, ne consolidăm poziția dominantă în România”, spune Alex Morar, CEO NEPI.

Centrul Comercial Auchan Titan a avut două etape de dezvoltare, prima fiind deschiderea hypermarket-ului Auchan și a galeriei adiacente în 2007. A doua etapă a fost definitivată în 2009 prin dezvoltarea unor spații adiacente destinate retail-ului de fashion și divertismentului.

În încheierea tranzacției, grupul  NEPI a fost asistat de Rampart Capital și Reff & Asociații.

Ultimul mare proiect livrat de NEPI a fost Mega Mall, a cărui inaugurare a provocat ceva scandal prin faptul că nu era terminat, fiind deschis cu muncitorii încă la lucru. Mallul din Pantelimon are 72.000 mp închiriabili și a costata circa 165 de milioane de euro.

NEPI mai deține și Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanţa (unde se lucrează la o extensie de 20.000 mp), Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu Jiu şi alte centre comerciale, atât în ţară, cât şi în Serbia şi Slovacia. Pe piața birourilor, NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.