OTP Bank Romania lanseaza programul de conversie a creditelor in franci elvetieni, cu reduceri…

0
2197

OTP Bank Romania a lansat programul de conversie a creditelor in franci elvetieni (CHF), bazat pe solutii personalizate si care presuspune reduceri de la 17,5% si pana la 25% ale datoriilor actuale ale clientilor, urmand ca sumele ramase dupa discount sa fie convertite in euro sau in lei.

Solutiile programului de conversie sunt personalizate, in conformitate cu specificatiile creditului, anul de acordare, rata initiala a dobanzii si destinatia imprumutului. „80% dintre clienti vor beneficia de o reducere cuprinsa intre 17,5% si 25% din soldul creditului. Acest program reprezinta una dintre cele mai competitive solutii de pe piata”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank Romania.

Programul se adreseaza celor 10.500 de clienti cu credite in CHF garantate cu ipoteca, oferite de OTP Bank Romania. Clientii eligibili pentru acordarea discountului sunt cei care au intarzieri de cel mult 90 de zile la plata ratelor. In ceea ce priveste clientii cu restante mai mari de 90 de zile, acestia vor putea beneficia de programul de conversie daca isi platesc ratele astfel incat intarzierile lor sa nu depaseasca nivelul celor de 90 de zile.

Conversia se realizeaza la cursul BNR din ziua respectiva, iar dobanda noilor credite in lei este, pentru creditele ipotecare, ROBOR la 3 luni + marja procentuala de 3,5 puncte, iar pentru creditele de consum cu ipoteca, ROBOR la 3 luni + marja procentuala de 4 puncte.

Pentru clientii care opteaza pentru conversia in euro a creditului ramas dupa reducerea de minim 17,5%, dobanda este EURIBOR la 3 luni + 4-4,5 puncte procentuale pentru creditele ipotecare si pentru cele de consum cu ipoteca dobanda va fi EURIBOR la 3 luni + 5 puncte procentuale.

Durata programului de conversie este de trei luni. Clientii vor putea consulta oferta personalizata prin intermediul unui portal online, www.otpbank.ro/oferta-chf, disponibil din 10 decembrie, cu ajutorul unui call center (0741 875 788 si 021 308 00 88) sau la sediile bancii.

Soldul total al restantelor la care se aplica reduceri este de 477 milioane CHF, iar costul suferit de OTP Bank Romania pentru implementarea programului de conversie se ridica la 400 milioane de lei. De asemenea, programul de conversie a creditelor prin oferte personalizate a fost calculat in conditiile in care legea darii plata va fi promulgata. „Credem ca oferta OTP Bank Romania este mai avantajoasa decat initiativa legislativa, pentru ca noi vizam 10.500 de clienti, in timp ce de legea darii in plata pot beneficia peste 30.000 de persoane”, a declarat Constantin Mares, manager de proiect in cadrul OTP Bank Romania.